Ottolenghi komt naar Gent: tickets in mum van tijd de deur uit
Foto: BELGAIMAGE

Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. Alle negenhonderd tickets waren vrijdag op amper acht minuten uitverkocht.

Ga een boekhandel binnen en verbaas u over de stapels boeken van Yotam Ottolenghi. Na de hype rond Jamie Oliver is Ottolenghi de voorbije jaren de baas van de internationale kookboekhandel.

Op 11 februari komt hij in de Sint-Pietersabdij zijn jongste boek Simpel voorstellen op uitnodiging van Bart Van Aken, van boekhandel Paard Van Troje op de Kouter. Ottolenghi geeft eerst een lezing (12 euro). Wie wil, kan daarna proeven van gerechten geïnspireerd door de chef (60 euro, lezing inbegrepen). Naar de lezing kunnen 700 mensen komen, het diner heeft 200 plaatsen.

‘Snelste voorverkoop in jaren’

De ticketverkoop was vrijdag in een mum van tijd voorbij. Na acht minuten was het evenement uitverkocht. ‘Nog voor de start van de voorverkoop lag de site van Vooruit al plat’, zegt organisator Van Aken. ‘Om twaalf uur zijn we begonnen. Op acht minuten was alles weg: 200 tickets voor een diner met Gentse topchefs en 700 tickets voor de lezing van Ottolenghi. Dit was de snelste voorverkoop in Vooruit in jaren is me gezegd.’

Opvallend: de man zal dus niet zelf achter het fornuis staan. Ottolenghi gaat mee aan tafel zitten en proeft van de kookkunsten van chefs uit de Gentse regio. Marcelo Ballardin (Oak), Eric Ivanidis (Door 73), Olly Ceulenaere (Publiek), Benoit De Witte, Laurent Locquet (A Food Affair) en patissier Joost Arijs koken die avond gezond.

Ottolenghi komt naar Gent: tickets in mum van tijd de deur uit

.