Werknemer AB Inbev rijdt met vorkheftruck in op kantoor van baas
Foto: REUTERS

Een werknemer van AB Inbev is woensdag met zijn vorkheftuck ingereden op het kantoor van zijn directe baas. De man, een 50-jarige man uit Tielt-Winge, is donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem in verdenking gesteld voor poging tot doodslag en hem vrijgelaten onder voorwaarden.

Het incident vond woensdagvoormiddag rond 11.00 uur plaats in een magazijn van één van de brouwerijen van AB Inbev in Leuven. De stoppen van de man zouden zijn doorgeslagen, waarna hij opzettelijk met zijn heftruck door de ruiten van het kantoor van zijn oversten reed.

‘We zijn zeer geschrokken door dit incident’, zegt Laure Stuyck, woordvoerster van AB Inbev. ‘De veiligheid en het welzijn van onze medewerkers is voor ons een prioriteit. Gelukkig zijn er geen gewonden.’

De Leuvense politie kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen en pakte de vijftiger op. De man werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en in verdenking gesteld voor poging tot doodslag, maar vrijgelaten onder voorwaarden.

Volgens verschillende media zou het incident het gevolg zijn van pesterijen op het werk, maar het Leuvense parket wenst voorlopig geen uitspraken te doen over het mogelijke motief van de man.