Werknemers Coca-Cola staken vrijdag verder in Hasselt
Foto: AFP

De vestiging van frisdrankproducent Coca-Cola in Hasselt blijft ook vrijdag dicht. Mogelijk zullen ook de werknemers van de vestiging in Heppignies verder staken. Maandag zal het personeel wel opnieuw aan het werk gaan.

De activiteiten van de distributievestigingen in Hasselt en Heppignies wil Coca-Cola overhevelen naar haar andere vestigingen in Gent en Antwerpen en naar twee externe locaties. De werknemers in Hasselt legden als reactie donderdag het werk neer. Ook vrijdag blijft de vestiging dicht. ‘We hebben met het personeel samengezeten en hebben beslist om vrijdag verder te staken. Het is toch heel hard aangekomen en iedereen is erg aangeslagen’, zegt Veerle Putzeys, secretaris van ACV Voeding en Diensten. ‘We zullen dus vrijdag niet uitrijden en er zal een stakingspiket staan vanaf 5 uur.’

Maandag zal het personeel opnieuw aan de slag gaan. Op vrijdag 1 februari vindt een eerste overleg tussen vakbonden en directie plaats. ‘Maandag gaan we wel weer aan het werk, want het overleg moet een kans krijgen. We gaan ook met de vakbonden van alle vestigingen samenzitten’, stelt Putzeys.

Het frisdrankbedrijf kondigde de intentie tot sluiting woensdag aan op een bijzondere ondernemingsraad.