Belgisch café opnieuw uitgeroepen tot beste ter wereld
In de Verzekering tegen de Grote Dorst. Foto: Dieter Hautman

Café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit Eizeringen (Lennik) in Vlaams-Brabant is door de internationale bierwebsite RateBeer opnieuw verkozen tot beste bierbestemming ter wereld.

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ was eerder al verkozen tot beste café ter wereld. Voor het tweede jaar op rij is het naast beste café ook uitgeroepen tot beste bierbestemming wereldwijd.

Het café van Kurt Panneels, dat sinds 1842 bestaat, is enkel open op zondagen van 10 tot 20 uur, en na begrafenissen. Met een selectie van meer dan 250 bieren is het vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenenland, en dan vooral geuze, lambiek en oude kriek.

In de top 50 staan er liefst elf Belgische cafés en restaurants. Zo staat Brasserie Cantillon op de 16de plaats en Moeder Lambic op het Fontainasplein in Brussel op de 19de plaats. Kulminator in Antwerpen prijkt op de zesde plaats.

Het Zweedse restaurant Akkurat in Stockholm is tweede geworden in de ranking. Het restaurant voerde jarenlang de lijst aan. The Hoppy Pub in het Griekse Thessaloniki eindigde op de derde plaats.