Zoon James Gandolfini speelt jonge Tony Soprano in Sopranos-film
Foto: AP

Michael Gandolfini, de 19-jarige zoon van de overleden acteur James Gandolfini, zal in een film de jonge versie spelen van Tony Soprano, de rol die zijn vader jarenlang neerzette in de maffiaserie The Sopranos.

Er komt een prequel van de HBO-reeks The Sopranos, vaak omschreven als een van de beste reeksen uit de televisiegeschiedenis. De prequel wordt geen serie, maar een film met de titel The Many Saints of Newark.

In de film zal ook de jongere versie van Tony Soprano, de spilfiguur in de reeks, te zien zijn. In de reeks werd het hoofdpersonage neergezet door James Gandolfini, die in 2013 op 51-jarige leeftijd overleed. In de film zal Tony Soprano gespeeld worden door zijn 19-jarige zoon, Michael Gandolfini.

‘Het is een enorme eer om mijn vaders erfgoed voort te zetten door gestalte te geven aan een jonge Tony’, laat de jonge Gandolfini weten. De film is geschreven door David Chase, de 73-jarige bedenker van The Sopranos, en Lawrence Konner. Volgens Gandolfini is het een enorme eer om met hem te mogen samenwerken.

Michael Gandolfini is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Hij was eerder te zien in Ocean’s 8 en de HBO-serie The Deuce.

Zoon James Gandolfini speelt jonge Tony Soprano in Sopranos-film
Foto: Photo News