Betaalsystemen van Bancontact en Payconiq fuseren
Foto: BELGA

Bancontact en het mobiele betalingssysteem Payconiq hebben woensdag de nieuwe betaal-app Payconiq by Bancontact gelanceerd. ‘De nieuwe app wordt ondersteund door twintig banken en kan bij 290.000 betaalpunten in België gebruikt worden’, klinkt het.

‘De app is de ideale aanvulling op de Bancontact-kaart’, vindt Nathalie Vandepeute, ceo van Bancontact Payconiq Company. ‘De gebruiker kiest z’n betaalmethode in functie van de situatie. De handelaar kan betalingen aanvaarden die door de consument gedaan worden met de fysieke Bancontact-kaart of via de app, en dat met of zonder terminal.’

Vandaag zijn er 16 miljoen Bancontact-kaarten in omloop. Het afgelopen jaar is het aantal Bancontact-transacties (geldafhalingen niet meegerekend) met 3,1 procent gestegen tot 1,37 miljard. Het aantal geldafhalingen is op zijn beurt gedaald met 1,9 procent.

2018 was het jaar waarin contactloos betalen met Bancontact is doorgebroken. Het totale aantal contactloze betalingen was in 2018 zeven keer hoger dan in 2017. Zowat 4,3 procent van alle Bancontact-kaartbetalingen gebeurde vorig jaar contactloos.

Bezitters van een iPhone kunnen de app vanaf woensdag al downloaden en gebruiken, mensen met een toestel dat draait op Android moeten nog een weekje wachten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig