Girl, de film van Lukas Dhont, maakt kans op een belangrijke Franse filmprijs.

De film is genomineerd in de categorie van beste buitenlandse film van de Césars. Een van de concurrenten is een andere Belgische film, Nos batailles van Guillaume Senez. Ze nemen het op tegen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van Martin McDonagh, Hannah van Andrea Pallaoro, Shoplifters van Hirokazu Kore-eda, Cafarnaúm van Nadine Labaki en Cold War van Pawel Pawlikowski. 

De Belgische actrice Virginie Efira is dan weer genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de film Franse film Le Grand Bain van regisseur Gilles Lellouche. Sinds 2016 heeft ze de Franse nationaliteit.

De Franse filmprijzen worden uitgereikt op 22 februari, twee dagen voor de Oscars. De Britse actrice Kristin Scott Thomas, die sinds haar negentiende in Frankrijk woont, is de voorzitter.

De debuutfilm van Lukas Dhont werd een publiekstrekker en een prijsbeest. Op het filmfestival van Cannes kreeg de film bijvoorbeeld de Caméra d’Or, de prijs voor beste debuutfilm.

De film vertelt het verhaal van de vijftienjarige Lara, die carrière wil maken als ballerina, maar in een jongenslichaam geboren is. Het scenario is gebaseerd op het verhaal van de danseres Nora Monsecour.

Bij de Oscars liep Girl een nominatie mis. De film haalde de longlist niet. Ook bij de Golden Globes viel de film naast de prijzen.