Te koop: uniek appartement, ingericht door Jules Wabbes
Foto: Sotheby’s International Realty

Fans van het werk van de Brusselse meubelontwerper en interieurarchitect Jules Wabbes gaan best snel op zoek naar fondsen. In Schaarbeek staat een appartement te koop met een interieur dat door hem werd ontworpen én na al die jaren nog in uitstekende staat is.

Er is een nieuwe parel gesignaleerd op de Brusselse vastgoedmarkt. Het duplexappartement bevindt zich op de derde en de vierde verdieping van een gebouw uit 1966, ontworpen door Jacques Cuisinier, en is enorm lichtrijk door de grote geometrische ramen die over de twee verdiepingen lopen.

Het interieur is al minstens even opvallend, met als blikvangers de honingraatlamp aan de ingang en de houten trap die naar de mezzanine leidt. Verantwoordelijk hiervoor is de Brusselse meubelontwerper en interieurarchitect Jules Wabbes (1919-1974).

Wabbes maakte naam met de inrichting van de Foncolin-kantoren in Brussel, samen met zijn jarenlange creatieve en zakelijke partner, de architect André Jacqmain. Maar daarnaast richtte hij ook enkele privéwoningen in, zoals dit appartement dat bewoond werd door een antiekspecialist.

Wabbes’ design is tijdloos en geraffineerd, en zijn voorliefde voor luxueuze materialen zoals tropisch hout, koper, marmer en natuursteen komen ook in dit ontwerp duidelijk naar voren. Van inloopkasten tot handgrepen: alles klopt tot in de details.

Bovendien bevindt het interieur zich in uitstekende staat, de huidige eigenaar heeft de ingrepen beperkt gehouden. Hier en daar maakte hij de ruimte wat lichter (zoals met witte tapijten) om zijn kunstobjecten beter tot hun recht te laten komen. Het appartement wordt te koop aangeboden door Sotheby’s International Realty, voor 990.000 euro.

 

Te koop: uniek appartement, ingericht door Jules Wabbes
Te koop: uniek appartement, ingericht door Jules Wabbes
Te koop: uniek appartement, ingericht door Jules Wabbes