Donald Trump en John Travolta genomineerd voor ‘slechtste acteur’
Foto: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump en John Travolta zijn genomineerd voor de Razzie Awards, de prijzen voor slechtste films.

De Amerikaanse president dankt zijn nominaties als slechtste acteur aan de documentaire ‘Fahrenheit 11/9’ van Michael Moore en de politieke documentaire ‘Death of a nation’. In beide verschijnt hij als zichzelf. Ook zijn vrouw Melania is genomineerd.

Trump is reeds eigenaar van een Razzie (een beeldje ter waarde van 78 dollarcent). Hij won de prijs in 1991 voor een cameo in de film ‘Ghosts can’t do it’. Daarin speelde hij zichzelf.

De geflopte maffiafilm ‘Gotti’, met John Travolta als de New Yorkse maffiabaas John Gotti, is zes keer genomineerd, onder meer voor slechtste acteur. Ook de nieuwe Sherlock Holmes-komedie ‘Holmes & Watson’ sleepte zes nominaties in de wacht, onder meer voor hoofdrolspelers Will Ferrell en John C. Reilly.

De Golden Razzies worden op 23 februari uitgereikt, op de vooravond van de Oscars. Soms komt een acteur de prijs effectief ook ophalen.