Raveparty palmt Hallepoorttunnel in
Feestvierders in de Hallepoorttunnel Foto: amg

Een ongewoon zicht zaterdagnacht in de Hallepoorttunnel in Brussel: tweeduizend feestvierders hebben er de renovatie gevierd.

Na een renovatie die bijna twee jaar geduurd heeft, gaat vanaf februari de Hallepoorttunnel ’s nachts terug open voor het verkeer. Overdag kunnen er nu al auto’s door.

De heropening van de tunnel is afgelopen nacht gevierd geweest door tweeduizend feestvierders. Technoclub Fuse stond in voor de organisatie van de ‘underground tunnel rave’ en moest in laatste instantie nog waarschuwen voor valse tickets die in omloop waren.

Het kabinet van bevoegd minister Pascal Smet (SP.A) was betrokken bij de voorbereiding. ‘We wilden de tunnel teruggeven aan de mensen op een speciale manier’, verklaarde Smet tegenover Bruzz. Hij ziet het initiatief ook als een toonbeeld voor ‘een stad waar dingen kunnen’.

Het feest verliep zonder incidenten.

Dankzij de renovatiewerken moet de Hallepoorttunnel de eerste tunnel worden in het Brusselse Gewest die beantwoordt aan de hoogste veiligheidsnormen. De volledige waterdichting is aangepakt, er zijn twee extra nooduitgangen gekomen en ook het design is onder handen genomen.