Dennis Praet geeft zege weg in dolle match: nieuwkomer (met wondergoal) en 35-jarige spits stelen de show
Fabio Quagliarella heeft nu 90 keer gescoord na zijn 30ste. Foto: EPA-EFE

Fiorentina en Sampdoria hebben zondag op de twintigste speeldag van de Italiaanse Serie A in een spectaculaire wedstrijd de punten gedeeld. De partij in Firenze eindigde, na een doelpuntrijke slotfase, op 3-3.

Nieuwkomer Luis Muriel (ex-Sampdoria) zette Fiorentina na dik een halfuur op voorsprong, maar de thuisploeg verloor in de 39e minuut Edimilson Fernandes met een tweede gele kaart. Sampdoria profiteerde meteen en nog voor de pauze hing Gaston Ramirez de bordjes op gelijke hoogte met een fantastische vrije trap.

Na de pauze ontbond Muriel opnieuw zijn duivels. Met een onwaarschijnlijke rush vanop zo’n 60 meter en een propere knal in de hoek zette de spits ‘La Viola’ op voorsprong. Toen was echter het moment van Fabio Quagliarella gekomen. De ervaren rot draaide met twee goals de situatie helemaal om.

En nog was het niet gedaan. Bij Fiorentina kwam Kevin Mirallas dan op het veld en via Germán Pezzella pakte de thuisploeg alsnog een punt: 3-3. Bij de bezoekers speelde Dennis Praet de hele partij. Sampdoria staat op de achtste stek met dertig punten. Fiorentina volgt als tiende met 27 punten.