Ravage na plofkraak op bankkantoor in Hamont-Achel
De geldautomaat werd volledig uit de muur geblazen. Foto: GVB

In Hamont is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van BNP Paribas Fortis. De geldautomaat werd volledig uit de muur geblazen.

De plofkraak gebeurde zondagochtend, iets na 6 uur, aan het Marktplein aan het filiaal van BNP Parisbas Fortis. De daders veroorzaakten een explosie in het bankfiliaal, waardoor verschillende ramen stuk vlogen en een geldautomaat volledig uit de muur werd geblazen.

‘Ik heb de plofkraak zelf gehoord’, zegt Rick Rijcken, burgemeester van Hamont-Achel. ‘Er is veel schade aan het bankgebouw zelf, waar de ramen op het eerste verdiep zijn beschadigd. Er is ook één woning op de markt waarvan alle ramen stuk zijn, dus het is nu prioriteit voor de gemeente en de brandweer dat we het glas opruimen en de ramen van de woning afgedicht worden.’

Over de identiteit van de daders is voorlopig niet bekend. Het labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse voor onderzoek.

Ook vorige week zondag was er een plofkraak in de provincie Limburg. Toen ging het om het filiaal van Bpost in Kinrooi. Het bleef daar bij een poging met zware schade. Er vielen geen gewonden en van een eventuele buit is nog niets bekend.