Zware brand in bekend Frans skioord Courchevel: minstens 2 doden
Foto: Yarik Zanuda

In het Franse skioord Courchevel zijn minstens drie panden in brand gevlogen. De prefectuur bevestigt dat er 2 doden, vier zwaargewonden en tien lichtgewonden vielen.

De krant Le Dauphiné Libéré beschreef de toestand in het centrum van Courchevel als ‘chaotisch’. Mensen zouden via balkons aan de brand zijn ontsnapt en in pyjama of ondergoed in de vrieskou hebben gestaan. De brandweer en politie regelen opvang voor de slachtoffers. In totaal werden een zestigtal mensen geëvacueerd. Over de identiteit van de slachtoffers kan nog niets worden meegedeeld. Drie van de vier zwaargewonden werden met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand is rond 4.30 uur uitgebroken op de derde en hoogste verdieping van een gebouw waar vooral seizoenswerkers verblijven. Rond 8 uur 's ochtends had de brandweer, die met zeventig mensen was uitgerukt, het vuur onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. 

Courchevel behoort tot het grootste skigebied ter wereld, Les Trois Vallées, dat ongeveer 70 kilometer ten oosten van Grenoble ligt.