Bestelwagen ramt meerdere wagens in Izegem en Ingelmunster: ‘We dachten echt dat hij ons zou doodrijden’
Foto: Matthias Robbe

Een bestuurder heeft vrijdagnacht verschillende auto’s aangereden in de West-Vlaamse gemeenten Ingelmunster en Izegem. Volgens Focus & WTV zouden daarbij acht personen gewond zijn geraakt. De bestuurder is opgepakt.

De man ramde met zijn bestelwagen verschillende voertuigen in de nacht van vrijdag op zaterdag. De bestuurder reed met zijn bestelwagen in op een wagen in Ingelmunster, en zou nadien nog op verschillende voertuigen zijn ingereden in Ingelmunster en Izegem.

Ook de auto van de 21-jarige Arne A. uit Izegem werd aangereden, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. ‘We waren nog maar net geparkeerd op de oprit, toen een grijze bestelwagen nogal wild voorbij reed. Die ging plots op de remmen staan, keerde om en reed in op onze wagen.’ Een bewakingscamera op de oprit registreerde de feiten.

Arne weet niet wat de man bezielde. ‘Toen we uitstapten, reed hij weg. Ik kon nog net zijn nummerplaat zien. Een meisje uit ons gezelschap werd geraakt aan het hoofd. Toen we de hulpdiensten verwittigden, kwam de bestelwagen plots terug de straat ingereden. Samen met twee van mijn vrienden, die ook in de wagen zaten, liepen we zijn richting uit. Iemand van onze groep riep nog om op te letten, want de chauffeur kwam met zijn wagen over de borduur van het voetpad en probeerde ons te raken. We dachten echt dat hij ons zou doodrijden.’

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bevestigt dat er vrijdagnacht een man is opgepakt, maar geeft geen verdere commentaar in het belang van het onderzoek. Volgens de regionale zender Focus & WTV zouden acht personen gewond geraakt zijn, volgens Het Nieuwsblad zijn er maar liefst veertien voertuigen geramd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in