‘Bright Brussels’ licht opnieuw historisch hart van Brussel op
Foto: BELGA

Geen lichtfestival in Gent dit jaar, wel in Brussel. ‘Bright Brussels’ laat van 14 tot 17 februari het historische hart van Brussel gedurende vier dagen oplichten.

De Vismet, het Begijnhof, de Dansaertwijk en de Sint-Gorikswijk, het zijn maar enkele van de iconische Brusselse locaties die tijdens het lichtfestival nog meer in de spotlights komen te staan. Nationale en internationale kunstenaars zullen er veertien lichtinstallaties en -animaties tentoonstellen.

Wie dat wil kan deze plekken en de lichtinstallaties bovendien ontdekken samen met een professionele gids van de organisatie Vizit.

‘Vorig jaar trok het festival 120.000 bezoekers. Dit jaar willen we het nog beter doen. Deze editie zetten we nog meer in op een veilig parcours voor de bezoeker. Meerdere straten van het centrum zullen voorbehouden zijn voor de voetgangers’, zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A).

De installatie Njörd op de Vismet krijgt alvast bijzondere aandacht en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) legt uit waarom. ‘Dit jaar vieren wij ook de dertig jaar van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is doorheen de installatie Njörd op de historische Vismet dat wij gekozen hebben om dit jubileum aan te vangen’, vertelt Vervoort.

Er is dit jaar ook een nieuwigheid. Op vertoning van de brochure van Bright Brussels, die te verkrijgen is aan de infopunten, kunnen de bezoekers voor slechts vijf euro de tijdelijke tentoonstellingen in Kanal Centre Pompidou bezichtigen.