Amerikaanse politie doodt tiener tijdens achtervolging
Foto: AP

Agenten uit de Amerikaanse stad Tempe schoten tijdens een achtervolging een veertienjarige jongen neer die een replicawapen bijhad. Hij stierf in het ziekenhuis.

Donderdag werd er een wake gehouden bij het politiekantoor van Tempe. Omdat de jongen latino was, linken sommigen zijn dood aan politiegeweld tegen minderheden. ‘We eisen dat de politie verantwoordelijk gehouden wordt voor het doden van voornamelijk ongewapende minderheden’, zei activiste Alexia Isais aan AP.

De veertienjarige vluchtte dinsdag van de agenten, die hem wilden aanhouden voor een auto-inbraak. Volgens de politie draaide de jongen zich tijdens de achtervolging om. Een van de agenten voelde zich bedreigd en schoot de jongen neer.

Het is niet duidelijk of de jongen het replicageweer op de agenten gericht heeft. Volgens de politie had de jongen het airsoftpistool gestolen uit de wagen.

De achtervolging werd opgenomen door een bodycam. AP heeft de beelden opgevraagd, maar kreeg nog geen antwoord. De beelden zijn niet vrijgegeven.

‘Een agent heeft toch een taser, niet? Waarom werd mijn broer niet getaserd?’, vroeg zijn broer op het nieuwsstation ABC15 Arizona station.