Charlotte Gainsbourg komt naar Rock Werchter
Charlotte Gainsbourg Foto: EPA-EFE

De organisatoren van Rock Werchter hebben tien nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. Meest opvallende naam is die van Charlotte Gainsbourg, dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin, die op donderdag 27 juni aantreedt. Ook Elbow, Brockhampton, Janelle Monáe, Khruangbin, The Good, The Bad & the Queen, Angèle, New Order, Mac DeMarco en $uicideboy$ zullen op het festival concerteren.

Charlotte kreeg het zingen met de paplepel ingegoten en was al op haar 13de te horen op het controversiëlenummer ‘Lemon Incest’ dat ze samen met haar vader Serge Gainsbourg opnam. Na ‘Charlotte for ever’ in 1986 nam ze in 2006 ‘5:55’ op waarvan ze er in Frankrijk meer dan 300.000 stuks verkocht. In 2009 en 2011 volgden nog twee albums waarbij ze samenwerkte met Beck. Haar muziekstijl lijkt op die van haar ouders, onder meer door haar zwoele stem die aan Jane Birkin doet denken.

Rock Werchter vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in het Festivalpark in Werchter. Bij de tot dusver aangekondigde namen prijken onder meer P!NK en Paul Kalkbrenner (27/6), Tool, The Cure, Kylie en Years & Years (28/6), Mumford & Sons, Florence + The Machine en Macklemore (29/6), Muse en Underworld (30/6).