Goed nieuws voor de nostalgici onder ons, maar ook voor de nieuwe generaties peuters en kleuters. Vanaf dit najaar komt er een nieuwe reeks van Tik Tak, die te zien zal zijn op Ketnet Junior. De afwerking en de beeldkwaliteit zal voldoen aan de hedendaagse normen, maar vertrouwde elementen zoals de schaapjes en het schaduwmannetje blijven behouden.

Het nieuws raakte vrijdagochtend bekend in ‘Bij Debecker’ op Radio 1. ‘Het is met immens veel respect voor het origineel dat we nu werken aan nieuwe afleveringen van Tik Tak’, zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet. ‘In materialen, rubrieken en texturen willen we absoluut trouw blijven aan de oorspronkelijke versie.’

Inge Bollens was vrijdagochtend te gast in ‘Bij Debecker’. Zij is de kleindochter van de bedenker van Tik Tak, Mil Lenssens, en was zelf een van de bekende ‘Tik Tak-kindjes’.

De reeks kwam in 1981 voor het eerst op de toenmalige BRT en maakt sindsdien deel uit van het collectieve geheugen. Tik Tak was geniaal in zijn eenvoud en werd ook een internationaal succes. De reeks werd onder meer uitgezonden in Nederland, Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Ketnet Junior loopt in de voormiddag op Ketnet, in de namiddag op Canvas, maar is ook digitaal beschikbaar via de Ketnet-app en op KetnetJunior.be.