KMI waarschuwt voor gladde wegen
Foto: Getty Images/iStockphoto

Tot zaterdagmiddag heeft het KMI code geel uitgeroepen. Daarmee waarschuwt het voor gladheid, eerst in de provincies Limburg en Luik, later in Namen, Luxemburg en de rest van het land. Wegen en Verkeer zal strooien indien nodig.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er geregeld brede opklaringen met evenwel vaak ook hoge bewolking. Het blijft droog. De minima liggen tussen -1 graad aan de kust en -6 graden op de Hoge Venen. Daardoor kunnen er plaatselijk ijsplekken onstaan, door het bevriezen van natte weggedeelten en door rijmplekken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft de situatie opvolgen. Indien nodig zullen de strooidiensten uitrijden. 'Het grote verschil met afgelopen nacht, is dat het droog zal blijven', zegt AWV-woordvoerster Veva Daniëls.

Zaterdagochtend zijn er nog tijdelijk opklaringen in het noorden en het noordoosten van het land, terwijl de hoge bewolking verder toeneemt. Langs de Franse grens is het al zwaarbewolkt. In de namiddag neemt ook elders de bewolking toe met kans op lichte winterse neerslag langs de Franse grens. De maxima schommelen tussen -2 graden op de Hoge Venen en +3 graden aan zee.

 

Zondag zou een zwakke storing kunnen blijven slepen over het zuiden van het land met daar wat lichte sneeuwval of smeltende sneeuw. Ten noorden van Samber en Maas is het stabieler en droog met bredere opklaringen vanaf de kust. De temperaturen schommelen tussen 0 en +1 graad in Hoog-België en tussen 2 en 3 graden in Vlaanderen.

Maandag is het vaak zonnig en blijft het droog. We verwachten maxima tussen -2 en +4 graden.