Autosalon dit weekend van start
Foto: Photo News

Het jaarlijkse Autosalon opent zaterdag zijn deuren in de Brusselse Heizelpaleizen. De Belgische autoliefhebbers kunnen er kennismaken met de Audi e-tron, de allereerste elektrische wagen die in ons land wordt geproduceerd.

De 97ste editie van de Brussels Motor Show, zoals het Autosalon officieel heet, loopt van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari. Naar goede gewoonte tekenen alle grote automerken er present om hun (nieuwe) modellen te showen. Ze vullen in totaal zeven expohallen. Kandidaat-kopers kunnen er rekenen op speciale promotie-acties en saloncondities.

Bij de (Belgische) premières is het uitkijken naar drie 100 procent elektrische wagens: het Model3 van Tesla, de Mercedes EQC en de Audi e-tron. De elektrische Audi-SUV is een ‘Belgisch’ product, want afkomstig van de Audi-fabriek in Vorst.

In paleis 1 is traditioneel de ‘droomgarage’ van dit Autosalon gehuisvest, met stands van exclusieve merken als Aston Martin, Lamborghini en Rolls Royce.

Steps en fietsen

Naast de auto’s biedt het salon ook plaats voor de producenten van gemotoriseerde tweewielers, in paleis 8 en 9. En er is, net als vorig jaar, opnieuw aandacht voor ‘slimme mobiliteitsoplossingen’ in de expo #WeAreMobility. In paleis 10 kunt u vier dagen lang (18 tot en met 21 januari) terecht voor alternatieve formules als deelwagens of e-steps.

Zelfs de Ronde Van Frankrijk, het grootste fietsevenement van de wereld, is dit jaar te gast. Dit jaar gaat de Tour de France immers in Brussel van start, als eerbetoon aan de Belgische winnaar van 50 jaar geleden, Eddy Merckx.

Openingsuren

De openingsuren van het Autosalon lopen dagelijks van 10.30 tot 19 uur. Bovendien zijn er twee nocturnes, dat zijn twee avonden waarop de deuren voor het grote publiek open blijven tot 22 uur. Het gaat om maandag 21 januari en vrijdag 25 januari.

Volwassenen betalen 15 euro voor een toegangsticket, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 9 euro. De NMBS en de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB bieden speciale combitickets aan (met het openbaar vervoer naar Brussels Expo plus toegang tot het salon).