Roméo Elvis wil geen plastic meer zien
Roméo Elvis
Roméo Elvis, rapper en broer van Angèle, heeft het gehad met plastic flessen. Hij wil dat we ze niet meer kopen en gebruiken.

In een behoorlijk charmerende Instagram Story roept hij zijn volgers op om een drinkbus te gebruiken: ‘Si t’utilises des bouteilles en plastique t’es raciste, homophobe sexiste et méchant envers la planète, alors montre moi ta gourde’. (Als je plastic flessen gebruikt, ben je racistisch, homofoob, seksistisch en slecht voor de planeet, dus toon me je drinkbus’). 

Hij lanceerde tegelijk een petitie gericht aan Charles Michel. Daarin pleit hij voor een systeem van vrij bruikbare waterfonteintjes in scholen. Kwestie van jongeren hun drinkbus makkelijk en gratis te laten bijvullen. Zijn argument is simpel: ‘Als je een ­gewone drinkbus één jaar gebruikt, komt dat overeen met ongeveer 150 plastic literflessen.’

Woensdagavond tikte het aantal handtekeningen al aan tot 13.000. Vorige week riep Roméo Elvis al op om onder de hashtag #MaGourdeAMoi ­foto’s te posten met een drinkbus. Hij wil zijn actie ook uitbreiden naar Frankrijk en Zwitserland.