Mobiliteitsbudget start al op 1 maart
Foto: an nelissen
Het mobiliteitsbudget kan op 1 maart 2019 in werking treden. Het werd vandaag goedgekeurd in de commissie Financiën en volgende maand gebeurt normaal gezien hetzelfde in de commissie Sociale Zaken en in de plenaire Kamer.

Het idee achter het moibiliteitsbudget is het volgende: een werknemer met een bedrijfswagen of wie daarvoor in aanmerking komt, kan jaarlijks een budget ter beschikking krijgen. Dit mobiliteitsbudget stemt overeen met de totale kosten van hun bedrijfswagen. Deze werknemers kunnen daarmee hun bedrijfswagen inruilen voor een milieuvriendelijke versie, een elektrisch model of een wagen die minder CO2 uitstoot.

Met het budget of met wat er van rest, kunnen werknemers ook alternatieve en duurzame vervoersmiddelen kopen zoals een abonnement op het openbaar vervoer, fiets, deelauto, werkbus, taxi en zelfs huisvestingskosten als de werknemer dichter bij het werk gaat wonen.

Als dan nog geld overblijft, wordt dat uitbetaald. Daarop moet de werknemer wel 38,07 procent sociale bijdragen te betalen.

Het mobiliteitsbudget werd vanmorgen goedgekeurd door de voormalige Zweedse partners Open VLD, CD&V, N-VA en MR.

Meer info vindt u hier.

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig