Ook VDAB vindt kaartlezen geen goed idee
Foto: iStock
Volgens econoom Ivan Van de Cloot hoort een cursus kaartlezen niet thuis op de VDAB-website. De VDAB geeft hem daarin gelijk.

‘Alles over Kaartlezen met Lenormand.’ Die cursus staat aangekondigd op de website van de Vlaamse overheidsdienst VDAB, tussen de reguliere opleidingen. Toekomstige cursisten mogen een praktijkgerichte thuiscursus verwachten waarin ze problemen en kansen leren herkennen, concrete voorspellingen kunnen doen en zelfs verloren voorwerpen terugvinden. ‘Wil jij als professioneel kaartlezer mensen levensinzicht verschaffen? Dan is deze cursus voor jou bestemd!’

Econoom Ivan Van de Cloot vraagt zich af hoe dit precies past in de opdracht van de VDAB om vaardigheden aan te bieden voor de toekomst.

VDAB zelf erkent bij monde van woordvoerster Shaireen Aftab dat een dergelijke opleiding niet thuishoort op de website. Ook andere opleidingen, zoals Bachbloesemtherapeut of Naturopaat, doen de wenkbrauwen fronsen. De VDAB werkt intern aan een oplossing om dergelijke opleidingen niet meer in het aanbod te doen verschijnen.

Een oranje balk op de pagina meldt al wel dat de VDAB niet aansprakelijk is voor de inhoud van de opleiding. Ook is die niet officieel erkend.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zal eveneens een aanpassing vragen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig