Hendrik Storme vanaf 2020 nieuwe topman van deSingel
Foto: Eline Ros

Hendrik Storme, artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel, wordt vanaf 1 september 2020 directeur van het Antwerpse kunstenhuis deSingel.

DeSingel-voorzitter Wivina Demeester stelt dat Storme het kunstenhuis verder moet ontplooien zoals zijn voorgangers dat deden. ‘Met een eigenzinnig en vooruitstrevend programma en vooral met een poort op de wereld.’

DeSingel laat ook weten dat Storme het huis al goed kent via jarenlange partnerschappen met zowel het Klarafestival al B’Rock Orchestra.

‘DeSingel is voor mij een van de mooiste cultuurhuizen in Vlaanderen en Europa’, reageert Storme. ‘Ik vind het uitdagend dat ook deSingel zichzelf bevraagt en haar rol wil opnemen als scharnier tussen kunst en gediversifieerde samenleving. Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers en stakeholders hieraan een concrete invulling te geven.’

Storme begon zijn carrière als communicatieverantwoordelijke bij het Symfonieorkest Vlaanderen en het Muziekcentrum de Bijloke in Gent en was van 2007 tot 2009 samen met Tomas Bisschop verantwoordelijk voor de algemene werking van het Festival van Vlaanderen Brugge, dat onder hun leiding omgevormd werd tot het MAfestival. In 2009 werd Storme artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel, de motor achter het Klarafestival. Eerder kwam hij ook al aan het hoofd te staan van het B’Rock Orchestra, een barokorkest dat ook experimenteert met nieuwe muziekstukken en in dialoog gaat met andere kunstvormen.

Storme volgt Jerry Aerts op, die met pensioen gaat.