Woning in Ieper volledig vernield na zware explosie

In de Polenlaan in Ieper is een woning volledig vernield door een gasexplosie. De bewoonster en een arbeider raakten lichtgewond.

De brandweer van de zone Westhoek werd iets voor 13 uur opgeroepen voor een explosie in een woning in de Polenlaan. In de buurt van de woning waren werken bezig en vermoedelijk is daar iets fout gelopen. De brandweer stelde ook een verhoogde gasconcentratie vast in de kelder van de woning. Dat wees erop dat het om een gasexplosie ging, een vermoeden dat nadien door de deskundige van het parket kon bevestigd worden. 'Er was dus geen sprake van kwaad opzet', aldus Johan Lescrauwaet van het parket maandagavond. 'Verder onderzoek moet nu bepalen wat de precieze oorzaak was.'

De bewoonster, een bejaarde vrouw, en een arbeider raakten bij de explosie allebei lichtgewond. Enkel de arbeider moest voor verdere verzorging naar het ziekenhuis.

 

Na overleg met een stabiliteitsingenieur en de verzekeringsmaatschappij werd beslist dat de woning zal afgebroken worden, omdat de stabiliteit niet meer kan gegarandeerd worden. De bewoonster kan voorlopig terecht bij familie. De Polenlaan blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer.

 

Woning in Ieper volledig vernield na zware explosie