Elena Castro Suarez (18) is Miss België 2019
Foto: Belga

De Antwerpse Elena Castro Suarez is verkozen tot de nieuwe Miss België. Ze volgt een andere Antwerpse (Angeline Flor Pua) op. Castro Suarez is 19 en heeft Belgisch-Spaanse roots. Ze is daarmee de zesde Vlaamse Miss België op rij.

Elena Castro Suarez kwam vanavond als winnares uit de bus tijdens de verkiezingsshow in het Plopsa Theater in De Panne. Haar eerste eredame werd Miss Namen, Elodie Duchesne, en tweede eredame Aline Elsermans. Na haar volgden Michelle Vermeersch, Julie Boone en Melissa Ghysels. Bij de bekendmaking van de top 3 stelde Miss België-organisatrice Darline Devos dat de punten heel dicht bij elkaar lagen.

De show was begonnen met 29 finalistes. Eigenlijk moesten het er 30 zijn, maar eentje was ziek afgevallen. De kandidates werden kwamen een voor een op het podium en werden daarbij op een bijzondere manier geïntroduceerd. Dat leverde verrassende weetjes op. Donna 'werkt overdag bij haar papa in de vleesgroothandel, waar ze met gemak 20 kilogram vlees opheft en versnijdt'. De grootste specialiteit” van Josephine Charlotte zijn 'haar sproetjes waarmee ze zich onderscheidt in haar modellenwerk'. Chloë 'mag dan wel een miss zijn en houden van fotoshoots, toch helpt ze graag op het landbouwbedrijf van haar ouders waar ze met de tractor rijdt en de koeien melkt'.

Nadien werd het deelnemersveld gereduceerd naar 20 kandidates en vervolgens naar 12. Ze defileerden kleding op de catwalk en werden onderworpen aan een vragenronde. Zo moesten ze hun grote voorbeeld beschrijven, en dat bleken – weinig verrassend – onder anderen Moeder Teresa, Gandhi en Angelina Jolie te zijn. De vorige Miss België Angelina Flor Pua werd uitgewuifd met een choreografie over de luchtvaart waarin haar (nieuwe) carrière als pilote centraal stond.

Elena Castro Suarez is de zesde Vlaamse Miss België op rij. In 2013 won de Luikse Noémie Happart, de huidige echtgenote van Rode Duivel Yannick Carrasco. Na haar volgden Laurence Langen (Genk), Annelies Törös (Berchem), Lenty Frans (Sint-Lenaarts), Romanie Schotte (Brugge) en Angeline Flor Pua (Borgerhout).