Is Zele een werk van Michelangelo kwijt?
Links; de Sint-Ludgeruskerk op de markt in Zele. Rechts: het schilderij ‘Heilige Familie’. Foto: (politie Oost-Vlaanderen)

Vrijdagochtend is ’s morgens vroeg ingebroken in de Sint-Ludgeruskerk in Zele. Bij de inbraak is het schilderij “Heilige Familie” uit de 16e eeuw gestolen. Dat is niet zomaar een schilderij.

Het kunstwerk, geschilderd op hout, zou binnenkort onderzocht worden door een Italiaanse specialiste om na te gaan of het van de hand van Michelangelo of één van zijn leerlingen zou zijn.

Dit zou de waarde van het werk van 145 cm bij 99 cm gevoelig verhogen.

De dief is de kerk binnengegaan via de sacristie, zo blijkt uit een politiebericht verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent. De cilinder van de buitendeur werd afgebroken.

Een getuige kon een beschrijving geven van een verdacht persoon. Het zou gaan om een jongeman van 17 à 20 jaar oud. Hij droeg donkere kledij met grijze kap en had een donkere rugzak bij zich, die hij in zijn handen droeg. Nadat deze persoon beweging zag, is hij te voet weggegaan.

De onderzoekers zijn op zoek naar getuigen die verdachte handelingen hebben gezien in de omgeving van de Sint-Ludgeruskerk in Zele. Alle informatie over deze diefstal en de identiteit van de daders is welkom bij de speurders via opsporingen@police.belgium.eu.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in