Crystal Palace kan opnieuw op Christian Benteke rekenen
Foto: Photo News

Christian Benteke zit zaterdag in de kern van Crystal Palece voor de wedstrijd van de 22e speeldag in de Premier League tegen Watford. Dat deelde trainer Roy Hodgson vrijdag mee. De Rode Duivel keert terug uit een knieblessure die hem al sinds september aan de kant hield. Sinds begin januari traint hij weer voluit mee.

“Ik denk dat hij speelklaar is, maar uiteraard mist hij wedstrijdritme en staat hij nog niet scherp”, verklaarde Hodgson. “Hem meteen in de ploeg droppen houdt een risico in, maar hij heeft een paar zware trainingen goed doorstaan en het is niet uitgesloten dat ik hem zaterdag inbreng.”

Dit jaar speelde Benteke nog maar vier wedstrijden in de Premier League. Daarin kwam de 28-jarige spits niet tot scoren. Crystal Palace, met 22 punten veertiende in de Premier League, scoorde in 21 wedstrijden nog maar 19 doelpunten. Alleen Newcastle (15) en Huddersfield (13) doen minder goed.

Bij Watford, achtste met 29 punten, heeft Christian Kabasele donderdag de trainingen hervat. De verdediger kwam niet meer in actie sinds hij op tweede kerstdag tijdens een wedstrijd tegen Chelsea hard tegen de paal aanbotste toen hij een doelpunt wou voorkomen.