Directeur van tweedeklasser Tubeke verzekert continuïteit: “Hopen tegen 20 of 25/01 in orde te zijn”
Foto: Photo News

Josselin Croisé, algemeen directeur van Tubeke, is vol vertrouwen wat betreft de continuïteit van de 1B-club. “We hopen tegen 20 of 25 januari in orde te zijn”, zo luidt het vrijdag in een persbericht op de website van Tubeke. Op 21 december werd de club in handen van de Zuid-Koreaan Chankoo Shim een transferverbod opgelegd door de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Volgens verschillende media werden de spelers van Tubeke al twee maanden niet betaald.

“Beetje bij beetje regelen we de verschillende aangehaalde administratieve punten waarmee er een probleem qua timing is”, aldus Croisé. “Wanneer je buitenlandse aandeelhouders hebt, is het normaal dat er enkele administratieve problemen ontstaan. Die worden momenteel geregeld, de continuïteit is niet in gevaar.”

De club bevestigt dat er problemen zijn om de lonen van de spelers uit te betalen. “Waar rook is, is vuur. Momenteel zijn de spelers niet betaald, maar alles wordt geregeld”, zo klinkt het.

Pas als Tubeke voldoet aan de eisen van de Licentiecommissie, wordt het transferverbod opgeheven. De wintermercato sluit eind januari. “Over het algemeen worden de beste zaken gedaan op het einde van de mercato, hopelijk is dat ook dit jaar het geval”, stelt de club zich gerust. Coach Christian Bracconi is er niet over te spreken dat andere 1B-clubs al naar zijn spelers hengelen, hopend dat ze gratis kunnen aangetrokken worden als ze de club in gebreke stellen. “Dat gebrek aan respect irriteert me mateloos”, stelt hij. “Vandaag lijken we een verzwakt dier, en alle aasgieren vliegen op ons af. Maar ik zal hen een schop voor hun kont geven.”

Zondagavond (20u) speelt Tubeke zijn eerste wedstrijd van 2019 op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven.