Ook verslagen van andere terreurdaden op gestolen harde schijf
Het metrostation van Maalbeek. Foto: BELGA

Het federaal parket heeft meer informatie gegeven over de inhoud van de harde schijf van een wetsdokter die gestolen is uit het Brusselse parketgebouw.

Op de harde schijf staan volgens het parket 15 van de 16 autopsieverslagen van de slachtoffers die omkwamen in het metrostation Maalbeek. Het parket benadrukt dat het gaat om uitgeschreven autopsieverslagen. Er staan geen foto’s of ander beeldmateriaal op.

‘Enkel de identiteiten van de overleden slachtoffers worden vermeld op de harde schijf, niet die van familieleden of andere naasten’, klinkt het. Gewonden en hun naasten worden niet vermeld. ‘Hetzelfde geldt voor de vier slachtoffers van de terroristische aanslag op het Joods Museum.’

Op de schijf staat ook informatie over de schietpartij in de Driesstraat, de terroristische aanslag op twee politieagentes in Charleroi en de agressie op twee politieagenten in Schaarbeek. Over de aanslag op de luchthaven van Zaventem staat er niets op.

Volgens het federaal parket heeft de diefstal geen invloed op nog lopende onderzoeken of andere procedures. De autopsieverslagen zijn allemaal toegevoegd aan de dossiers.

Het parket heeft de slachtoffers persoonlijk ingelicht en betreurt het ‘bijkomend verdriet’ dat de diefstal heeft veroorzaakt.

De harde schijf werd vorige donderdag gestolen in het secretariaat van de wetsdokters in het Brusselse parketgebouw, samen met een flesje parfum, een dictafoon en een gsm. De hoofdverdachte is een ex-Syriëstrijder. Hij ontkent de diefstal.