Voorlopig nog geen zwangerschapsrust voor Meghan Markle. Kensington Palace heeft aangekondigd dat ze vier organisaties onder haar hoede krijgt, ‘die de thema’s weerspiegelen waar ze al lang voor strijdt’, zoals kunst, onderwijs, dierenwelzijn en vrouwenrechten. Koningin Elisabeth geeft twee van haar eigen organisaties door aan de hertogin van Sussex.

Koningin Elisabeth was 45 jaar lang beschermvrouw van National Theatre en 33 jaar van ACU, Association of Commonwealth Universities. De ACU is het eerste en oudste internationaal universitair netwerk. Het is ook de enige organisatie die in alle 53 landen van de Commonwealth hoger onderwijs aanbiedt. Zowel de Queen als de hertogin van Sussex zijn voorstanders van toegankelijk onderwijs. Daarom draagt ze de fakkel nu over aan Markle.

‘De hertogin gelooft dat kunst een goede manier is om mensen van verschillende achtergronden samen te brengen’, laat Kensington Palace weten. Daarom zal ze zich ook inzetten voor het National Theatre, ‘dat theater wil maken van het beste niveau, maar wel voor iedereen’.

Daarnaast zet Markle ook haar schouders onder Mayhew, een organisatie die sinds 1886 honden en katten opvangt en haar werking integreert met de gemeenschap. ‘De hertogin begrijpt dat er een verband is tussen dierenwelzijn en de welvaart van een gemeenschap’, tweet Kensington Palace. Ze zal de organisatie een bezoek brengen op 16 januari.

De vierde organisatie die op de steun van Meghan Markle kan rekenen is Smart Works. Deze instelling helpt langdurig werklozen en kwetsbare vrouwen om terug te keren naar de arbeidsmarkt en op hun eigen benen te staan. Markle bezocht de organisatie op donderdag en ontmoette al verschillende vrouwen die geholpen werden door Smart Works.

Markle heeft met alle vier de organisaties al private gesprekken gehad, en is nu klaar om publiekelijk haar taken op te nemen.