Grote veranderingen bij Calvin Klein na vertrek Raf Simons
Raf Simons mocht niet blijven, de Kardashians wel? Foto: BELGAIMAGE

Calvin Klein verbrak de samenwerking met zijn creatief directeur, de Belg Raf Simons. Dat zette een grote omwenteling in gang bij het Amerikaanse modelabel, dat zelfs zijn winkel in New York gaat sluiten.

Raf Simons werd twee jaar geleden met grote trom binnengehaald bij Calvin Klein, maar de verkoopcijfers zijn niet gevolgd. Het contract met de Belgische ontwerper werd net voor de jaarwisseling vroegtijdig afgebroken. In 2019 zullen nog enkele grote veranderingen worden doorgevoerd bij het Amerikaanse modelabel, zo meldt Business of Fashion.

Er wordt tijdens de volgende modeweek in New York, die in februari plaatsvindt, geen nieuwe catwalkshow gepland. Wel wordt de prêt-à-portercollectie opnieuw gelanceerd onder een andere naam. Simons had die herdoopt naar 2015W39NYC, het adres van het hoofdkantoor.

‘We gaan een nieuwe creatieve koers varen. We willen evolueren naar een traditioneel luxemerk dat zich kan identificeren met verschillende gemeenschappen. Het merk moet een mix zijn van invloeden en moet zich aanpassen aan het tempo van de maatschappij’, aldus ceo Steve Shiffman.

Er wordt nog steeds gezocht naar een nieuwe creatief directeur. Na het vertrek van Simons werd gespeculeerd dat een ontwerpteam het zou overnemen. Volgens Business of Fashion hebben ook enkele van Simons’ naaste medewerkers, onder wie Pieter Mulier en Matthieu Blazy, de deur van Calvin Klein achter zich dichtgetrokken.

Om te besparen worden ook enkele afdelingen samengevoegd. Tot slot zal de flagshipstore op Madison Avenue in Manhattan de deuren sluiten. Die kreeg in 2017 nog een grondige remake, en werd ingericht met installaties van Sterling Ruby, de bevriende kunstenaar met wie Simons vaak samenwerkt voor prints.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig