Lady Gaga valt R. Kelly dan toch af
Foto: EPA-EFE

Ze plant haar duet met R. Kelly van alle streamingdiensten te halen. Na een nieuwe documentaire over seksueel misbruik door R. Kelly heeft Lady Gaga alle banden met de zanger doorgeknipt.

Do What U Want (With My Body). Zo heet het duet uit 2013 van Lady Gaga en R. Kelly. Minstens een erg opmerkelijke titel. In die periode was R. Kelly al meermaals beschuldigd van kinderpornografie en misbruik. En Lady Gaga is zelf een slachtoffer van seksueel misbruik.

De zangeres verdedigde R. Kelly lange tijd, of zweeg minstens over hem. Tot vandaag, een week na een nieuwe documentaire uitkwam, Lady Gaga dan toch alle banden verbreekt met de populaire zanger. In die documentaire beschuldigen verschillende vrouwen de zanger ervan dat hij seksuele relaties had met jonge meisjes van jonger dan 16, toen hij zelf al meerderjarig was. Anderen zeggen dat hij zich omringd heeft met vrouwen van wie hij seksslaven heeft gemaakt en die vandaag volledig geïsoleerd zijn van hun omgeving. Lady Gaga zou geweigerd hebben om mee te werken met die docu.

Maar vandaag excuseert ze zich voor haar fouten in het verleden, in een uitgebreide post op sociale media. ‘Sorry voor mijn slechte inschattingen uit het verleden en mijn late reactie.’

Gaga ‘steunt de vrouwen uit de documentaire 1000 procent’. Ze noemt de aantijgingen ‘absolute horror’ en ‘onverdedigbaar’. Haar single met R. Kelly belooft ze van alle streamingdiensten te verwijderen.

Het Amerikaanse gerecht heeft gisteren aangekondigd het onderzoek naar R. Kelly opnieuw te zullen openen.