Jaguar Land Rover schrapt 5.000 banen
Foto: epa-efe

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat tot 5.000 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, of ruim 10 procent van het personeelsbestand, wegens de onzekerheid rond de Brexit en een daling van de verkoop in China.

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat tot 5.000 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, of ruim 10 procent van het personeelsbestand, wegens de onzekerheid rond de Brexit en een daling van de verkoop in China. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC donderdag. De autobouwer zou het nieuws volgens de BBC later op de dag bekendmaken.

Het banenverlies zou deel uitmaken van een kostenbesparingsplan van 2,5 miljard pond (2,8 miljard euro). Vooral banen in administratie, marketing en directie zouden getroffen zijn, maar ook – in mindere mate – personeel in de productie.

Vorig jaar nam JLR al afscheid van duizend medewerkers.

Dat het niet heel goed gaat met het bedrijf bleek al uit de halfjaarcijfers toen het dieprode cijfers schreef. Op verschillende productielocaties werd het werk eerder al tijdelijk stilgelegd of ingeperkt.