Chrysler Building in New York te koop
Foto: istock/getty
De Chrysler Building, een van de bekendste wolkenkrabbers in Manhattan, wordt verkocht.

De hoofdeigenaar van het gebouw onderzoekt momenteel hoe het iconische gebouw op de markt zal worden gebracht. Een investeringsfonds dat beheerd wordt door de hoofdstad van Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi, had in de zomer van 2008 zowat 800 miljoen dollar betaald om 90 procent van de aandelen van het gebouw in handen te krijgen.

Volgens bronnen van The Wall Street Journal is dat investeringsfonds, dat intussen een onderdeel vormt van Muba­dala Investment Co., intussen weer van plan om dat aandeel van de hand te doen. De vastgoedreus CBRE werd ingeschakeld om de verkoop af te handelen. Een vertegenwoordiger van Mubadala weigert voorlopig commentaar te geven op de berichten.

De Chrysler Building werd tussen 1928 en 1930 gebouwd en is een van de bekendste voorbeelden van de art-decoarchitectuur. Het 319 meter hoge gebouw was heel even het hoogste ter wereld, tot het in 1931 werd onttroond door de Empire State Building, die 381 meter hoog is. Over een mogelijke verkoopprijs wordt voorlopig met geen woord gerept.