Nu ook inbraak bij Brusselse politie
Foto: Photo News

Een tiental dagen geleden is een inbraak gepleegd in een gebouw van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket. Bij dat parket werd vorige week zelf ingebroken.

De inbraak zou op 31 december gepleegd zijn, maar pas op 2 januari ontdekt zijn. De dief of dieven zouden een gebouw van de politie in de Lombardstraat zijn binnengedrongen. Aanvankelijk meldde Belga dat er ook personeelsdossiers werden gestolen, maar de politiezone zelf ontkent dat.

'De dief ging ervandoor met een som geld die toebehoorde aan het personeel alsook accessoires, een helm en handboeien die niet meer in gebruik zijn. Na raadpleging van de documenten in de bezochte lokalen heeft men vastgesteld dat geen enkel document werd ontvreemd', zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman.

Het Brusselse parket opende een vooronderzoek en heeft meerdere onderzoeksopdrachten bevolen,  waaronder analyse van de bewakingsbeelden van het gebouw en de buurt.

'In de huidige stand van het onderzoek werd er nog geen enkele verdachte geïnterpelleerd. Er zal geen verdere commentaar worden gegeven in het belang van dit onderzoek', aldus nog de parketwoordvoerder.

Dinsdag raakte bekend dat er vorige week werd ingebroken bij het Brusselse parket. Uit het kantoor van een wetsdokter werd toen een harde schijf gestolen waarop onder meer autopsierapporten staan van slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016. De dief drong op klaarlichte dag het gebouw binnen.