Joshua Tree National Park tijdelijk gesloten na vernielde bomen
Joshua Tree National Park Foto: EPA-EFE

Joshua Tree National Park in Californië wordt tijdelijk gesloten zodat parkwachters de schade van de voorbije dagen kunnen opmeten en herstellen. De nationale parken zagen door de shutdown een toestroom van bezoekers, en dat brengt problemen met zich mee.

Door de gedeeltelijke sluiting van de federale overheid moeten de Amerikaanse nationale parken het met minder personeel stellen. Er is niemand om geld te innen aan de ingang, dus profiteren velen ervan om de parken gratis te bezoeken. Maar er is ook niemand om hun troep op te ruimen of hen terecht te wijzen wanneer ze van het pad afwijken of andere regels schenden.

Bij de shutdown in 2013, die ook enige tijd duurde, ontzegde de regering het publiek de toegang tot de nationale parken. Maar omdat dat toen voor zoveel publieke verontwaardiging zorgde, heeft president Trump besloten de parken níet te sluiten. Joshua Tree National Park zal echter vanaf donderdag wel zijn deuren gesloten houden, al hopen ze dat het slechts voor een beperkte tijd is.

‘De parkwachters bekijken hoeveel personeel en tijd er nodig is om de dringende onderhoudswerken uit te voeren’, aldus een mededeling van het National Park Service. ‘De meerderheid van de gasten bezoeken het park op een verantwoordelijke manier, maar er zijn incidenten geweest waarbij motorrijders nieuwe paden hebben gecreëerd en enkele bomen hebben verwoest.'