Na verkeershinder in Brussel: 'Dergelijke files verwonderen ons niet meer'
Foto: Photo News
Op de Brusselse binnenring was het woensdagochtend op een bepaald moment twee uur aanschuiven na een ongeval op de ring in Vilvoorde. Er waren ook ongevallen op de buitenring in Jette en op de buiten-en binnenring in Diegem. 'Als het om 6u ’s ochtends slecht weer is, gaat er in ons Verkeerscentrum een alarmbelletje af', zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum

De meest actuele verkeersinformatie vindt u hier.

Net voor zeven gebeurde er een aanrijding met een aantal voertuigen in Vilvoorde. Er was lange tijd stilstaand verkeer van Groot-Bijgaarden tot Vilvoorde, met op het ergste moment twee uur aanschuiven tot gevolg. In Jette waren twee rijstroken versperd door een ongeval op de buitenring. De weg werd vrijgemaakt, maar door de drukte op de snelwegen was er ook traag verkeer op de invalswegen naar Brussel.

'Dergelijke files verwonderen ons niet meer', zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum aan De Standaard. 'Als het om 6u ’s ochtends slecht weer is, gaat er in ons Verkeerscentrum een alarmbelletje af.'

Volgens Bruyninckx raken grote delen van de snelwegen oververzadigd door de almaar grotere verkeersdrukte. De Brusselse en Antwerpse ring zijn volgens hem zelfs ‘extreem oververzadigd’ en Jette, waar een van de ongevallen deze ochtend plaatsvond, geldt daarbij als nummer 1.

'De ringwegen zijn volledig volzet en bij de minste stoorzender, zoals slecht weer of een ongeval, is het hek helemaal van de dam want er is geen buffercapaciteit', aldus Bruyninckx.

De rijweg werd vrijgemaakt in Vilvoorde en Jette, maar er gebeurde nadien opnieuw een ongeval op de binnenring in Diegem. Er was één rijstrook versperd, maar dat werd vrijgemaakt. Nadien was er een ongeval op de buitenring in Diegem, die de linkerrijstrook versperde, maar dat is afgehandeld. Er gebeurde rond 10 u opnieuw een ongeval op het viaduct van Vilvoorde, met en uur file tot gevolg.