Directeur van rusthuis waar comapatiënte zwanger werd na verkrachting, stapt op
Het verzorgingstehuis Hacienda HealthCare in Phoenix, Arizona Foto: Google

De topman van het private verzorgingstehuis waar een vrouw is bevallen die al veertien jaar in een coma ligt, is maandag opgestapt. Het slachtoffer werd in het tehuis in Phoenix (Arizona) verkracht, en beviel eind vorig jaar van een jongen. De politie heeft een onderzoek geopend.

De volledige raad van bestuur van Hacienda HealthCare heeft het ontslag van directeur Bill Timmons aanvaard, meldt het tehuis in een verklaring. Volgens een woordvoerder van Hacienda was Timmons al 28 jaar ceo.

‘De raad van bestuur zal niets minder dan een volledige verantwoording voor deze absoluut afschuwelijke situatie aanvaarden, een ongezien voorval dat alle betrokkenen, van het slachtoffer en familie tot alle medewerkers van Hacienda, geshockeerd heeft’, klinkt het. De raad van bestuur zegt zijn volledige medewerking toe met de politie.

Bronnen zeggen aan de lokale tak van nieuwszender ABC dat het personeel nooit had opgemerkt dat de vrouw zwanger was. Ze werden gealarmeerd toen ze de vrouw hoorden kreunen.

Al eerder problemen

Verslagen op de website van Medicare geven aan dat de gezondheidsinspectie in 2017 het ziekenhuis als ‘onder het gemiddelde beoordeelde’. De Centers for Medicare & Medicaid Services noemden de kwaliteit van de zorg voor bewoners zelfs ‘ver onder het gemiddelde’.

Hacienda specialiseert in de zorg voor mensen met verstandelijke handicaps. Uit gegevens van de staat blijkt dat sommige patiënten al decennia in het tehuis verblijven.