Heathrow hervat vluchten na melding van drone
Foto: EPA-EFE

Op de Londense luchthaven Heathrow zijn de vertrekkende vluchten dinsdagavond een uur lang stilgelegd, nadat er melding werd gemaakt van een drone. Dat meldde de luchthaven via Twitter. Intussen zijn de vluchten hervat.

Heathrow is de grootste luchthaven van Europa. 'We werken nauw samen met de Londense politie om elke bedreiging voor de operationele veiligheid te vermijden', zo tweette Heathrow dinsdagavond. 'Na een korte onderbreking is het vliegverkeer hervat.'

In december verstoorden meldingen van drones urenlang het vliegverkeer op Gatwick, een andere luchthaven in Londen. Of er effectief drones waren, is echter nog steeds niet duidelijk. Er kwamen 67 meldingen binnen van mensen die beweerden dat ze een drone gezien hadden, maar beelden ontbreken en speuracties naar vliegende tuigen leverden niets op.

Een koppel dat opgepakt werd, bleek niets met eventuele drones in de buurt te maken te hebben. Volgens de politie van Sussex is het mogelijk dat de waarnemingen ‘een vergissing’ zijn. Uit voorzorg werden honderden vluchten geannuleerd en 140.000 passagiers moesten hun plannen aanpassen, maar mogelijk was dat dus helemaal niet nodig.