Los Angeles organiseert eerste vegan modeweek
Hiraeth, het vegan modemerk van actrice Rooney Mara.

Nu steeds meer ontwerpers dierlijke producten achterwege laten bij het creëren van collecties, is ook het moment aangebroken voor de eerste vegan modeweek.

De Londense modeweek ging in september volledig bontvrij, maar in Los Angeles gaan ze straks nog een stapje verder met een modeweek die volledig veganistisch is. Er zal met andere woorden geen enkel product van dierlijke afkomst te zien zijn: geen wol, geen leder, geen mohair of kasjmier.

De bedenker van de Vegan Fashion Week (of kortweg VFW) is Emmanuelle Rienda. ‘Ik wil het debat in de mode-industrie aanwakkeren door de link te leggen naar onze belangrijkste waarden: respect voor het menselijk leven, dieren en het milieu’, vertelt de dierenrechtenactiviste aan VegNews.

Rienda koos als locatie voor Los Angeles, omdat het de grootste Amerikaanse stad is die de verkoop van bont aan banden heeft gelegd, en binnenkort ook een verbod uitvaardigt op cosmetica die op dieren werd getest.

Het vierdaagse evenement zal plaatsvinden van 1 tot 4 februari in het California Market Center en zal naast de catwalkshows ook een expo herbergen over de evolutie van veganistische mode.