Tientallen Britse parlementsleden voelen zich niet meer veilig in de buurt van het parlement in Londen. Eén van hen, Anna Soubry, werd er gisteren door demonstranten voor ‘nazi’ uitgescholden. Doet de politie te weinig?

Anna Soubry, Conservatief parlementslid en tegenstander van de Brexit, werd al eerder bedreigd. In december omsingelde een groepje mannen in gele hesjes haar, ze noemden haar een verrader. Gisteren ging het protest nog verder. Terwijl Soubry een interview aan de BBC gaf, scandeerden demonstranten ‘Soubry is een nazi’ (zie video hierboven). Volgens Soubry heeft dezelfde groep weken geleden ook een journalist van Sky News, Faisal Islam, beledigd.

De bedreigingen vonden plaats om en rond het parlementsgebouw in Londen. De Britse parlementsleden voelen zich er niet meer veilig. Minstens 55 parlementsleden hebben de politiecommissaris een brief gestuurd om hun bezorgdheden te uiten.

In de brief vermeldden de parlementsleden dat het groepje demonstranten banden zou hebben met extreemrechts. Volgens hen negeert de politie de problemen. ‘Het beleid van de Londense politie is om niets te doen’, stelt Soubry.

De Londense politie is naar eigen zeggen het incident van gisteren aan het onderzoeken. Politieagenten die in de buurt van het parlement werken, zouden de opdracht hebben gekregen om ‘gepast te interveniëren’, schrijft The Guardian.