Ex-schepen verdacht van vluchtmisdrijf
Resul Tapmaz. Foto: Frederiek Vande Velde
Er loopt een onderzoek tegen de Gentse ex-schepen Resul Tapmaz (SP.A). Op 21 decem­ber vorig jaar reed hij een fietser aan, waarna hij doorreed.

Na een carrière van negen jaar als SP.A-schepen in Gent besliste restauranthouder Resul Tapmaz op 3 december uit de politiek te stappen. Hij behaalde nochtans 4.381 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen en was daarmee het absolute stemmenkanon van de Turkse Gentenaars. Op vrijdag 21 december reed hij met zijn auto in de Burggravenlaan, in de Gentse binnenstad, een fietser aan. Die raakte volgens onze informatie ernstig gewond. Toch vluchtte Tapmaz weg in zijn beschadigde wagen.

Omdat er heel wat getuigen waren, wist de politie snel wie de chauffeur van de wagen was. De man werd door de politie gearresteerd en verhoord. De ex-schepen zou aan de politie toegegeven hebben dat hij de bestuurder van de bewuste wagen was, maar beweert dat hij niet doorhad dat hij iemand had aangereden. Het parket van Oost-Vlaanderen wil alleen bevestigen dat er een onderzoek naar een vluchtmisdrijf door Tapmaz loopt.

Ondanks herhaaldelijke pogingen was de ex-schepen zelf gisteren niet bereikbaar voor een reactie.