Kherbache kan pad effenen voor derde Antwerpse SP.A-schepen
De top van SP.A Antwerpen: Tatjana Scheck, Jinnih Beels, Yasmine Kherbache en Tom Meeuws. Foto: Photo News

Tegen de zomer zou de derde SP.A-schepen in Antwerpen aangesteld moeten zijn. Tatjana Scheck ligt in pole position.

De federale en Vlaamse verkiezingen kunnen de impasse rond de derde SP.A-schepen in Antwerpen deblokkeren. Dit weekend moet de lijstvorming rond zijn. In Antwerpen maakt Yasmine Kherbache hoogstwaarschijnlijk de switch naar de Kamer. Het Vlaams Parlementslid voelt zich meer in haar sas met federale beleidsthema’s. Bovendien zal ze zich in de toekomst bezighouden met de internationale relaties van de partij.

Kherbache raakte als lijstduwer ook verkozen in de Antwerpse gemeenteraad, wat haar interne positie heeft versterkt. Als onderhandelaar van het bestuursakkoord kan ze het niet maken om de komende weken uit de gemeenteraad te stappen. Maar de kans is reëel dat ze dat wel doet zodra de situatie wat gestabiliseerd is en de verkiezingen achter de rug zijn.

Tegen de zomer opent dat de weg voor de komst van een derde SP.A-schepen. Eerste opvolger Tatjana Scheck deed de vorige bestuursperiode ervaring op als lid van de OCMW-raad. Bijgevolg komt ze in aanmerking om voorzitter te worden van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Ook loopt het gerucht dat de post bij Kathleen Van Brempt kan terechtkomen. Maar die raakte bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen niet herverkozen.