Nieuwe klacht tegen rapper Moreno
Soufiane Eddyani (l.) en Moreno (r.). Foto: instagram

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen Bilal A., beter bekend als de Antwerpse rapper Moreno. Dat wordt door het Gentse parket bevestigd aan Het Nieuwsblad. De man kwam in het nieuws toen bleek dat hij steun kreeg van de vooral bij kinderen populaire rapper Soufiane Eddyani.

Bilal A. werd in 2016 veroordeeld tot zes jaar cel wegens het seksueel uitbuiten van een vijftienjarig meisje. Dat weerhield zijn vriend Soufiane Eddyani er niet van om hem te steunen: hij droeg zijn nummer ‘Amigo’ aan hem op.

Dat leverde de rapper veel kritiek op, met name van voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). Eddyani reageerde gisteren ook op de heisa: hij wist naar eigen zeggen niets van de criminele daden van zijn vriend, tot hij ervoor veroordeeld werd. ‘Ik ben erg geschrokken door zijn daden en keur deze ook ten zeerste af. Ook heb ik het zwaar gehad met de acceptatie van zijn daden, alsmede met het verliezen van een dierbare vriend.’

Moreno zit zijn straf momenteel uit met een enkelband. Vandaag blijkt dus dat er een nieuwe klacht tegen hem is ingediend, bevestigt het Gentse parket. Ook die nieuwe klacht zou zedengerelateerd zijn.