Meer bezoekers voor pretparken in kerstvakantie
Een kwart meer bezoekers voor Plopsaland De Panne in vergelijking met vorig jaar. Foto: plopsaland

De zachte temperaturen tijdens de kerstvakantie hebben veel Belgen naar buiten gelokt. Verschillende pretparken kregen meer bezoekers over de vloer, dat blijkt uit een rondvraag.

Bij Plopsaland De Panne werd een stijging met een kwart opgetekend, in vergelijking met de kerstvakantie vorig jaar. Bij Plopsa Indoor en Plopsaqua De Panne was er een status quo omdat de maximumcapaciteit in deze periode altijd benut wordt. Het andere park van deze groep, Plopsa Coo, was gesloten in de kerstvakantie.

Boudewijn Seapark kan geen exacte cijfers geven, maar weet wel dat er meer bezoekers dan vorig jaar kwamen. ‘Bij ons is er veel overdekt, waardoor mensen de warmte kunnen opzoeken’, zegt Geertrui Quaghebeur van het Brugse park.

Mini-Europa is dan wel niet overdekt, maar heeft wel een ‘indrukwekkende kerstvakantieperiode’ achter de rug. ‘We hebben geluk gehad met het zachte en droge weer’, zegt directeur Thierry Meeùs. De cijfers zijn nog niet bekend, maar hij denkt dat er dertig procent meer bezoekers geweest zijn.