Om het nieuwe jaar goed in te zetten loste televisienetwerk HBO een filmpje met teasers van alle series die dit jaar zullen uitkomen. In enkele seconden is te zien hoe Daenerys Targaryen aankomt in Winterfell

‘Winterfell is van u, hoogheid’, met deze woorden verwelkomt Sansa Stark haar nieuwe koningin in het noorden. Daarmee lijkt het erop dat de Starks Daenerys Targaryen zullen volgen in de strijd tegen de Lannisters en de White Walkers.

Uit de beelden is ook af te leiden dat niet alleen Sansa Stark en Daenerys Targaryen overleven, maar ook Jon Snow, Brienne of Tarth en Jorah Mormont.

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zal in april uitkomen. Het laatste seizoen zal slechts zes afleveringen tellen, in plaats van de gebruikelijke tien. Elke aflevering zal wel ongeveer even lang zijn als een film. De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker nadat een nota lekte van de eerste regieassistent aan de crew. Daarin bedankte hij de acteurs, die 55 opeenvolgende nachten gewerkt hebben aan één aflevering.

Game of Thrones is enorm populair en was in 2018 genomineerd voor 22 Emmy Awards, en won er uiteindelijk negen.

Eerder gaf HBO al onderstaande teaser vrij van het nieuwe seizoen.