Snelweg volledig versperd in Rekkem
Foto: BELGAONTHESPOT

De transportbonden versperden maandagochtend aan de grensovergang in Rekkem de volledige E17-snelweg richting Frankrijk. Er stonden ook blokkades in Meer, Zonhoven en Maas­mechelen.

Kort na 08.00 uur vertraagde een karavaan vanuit Kortrijk om tot volledige stilstand te komen in Rekkem. Vanaf 07.30 uur lieten de transportbonden er van zich horen, om 9 uur werd de weg vrijgemaakt. Eerst was er een kleine actie op de parking, nadien volgde een volledige wegblokkade. Niemand kon er nog door. Er stonden ook vakbondsmensen aan de grensovergangen in Meer, Zonhoven en Maasmechelen.

In Meer was er weinig hinder. 'We staan hier om te informeren, niet om te blokkeren', zegt John Reynaert van de Belgische Transportbond.

De transportbonden protesteren tegen de mogelijke versoepeling van de Europese regels voor rij-en rusttijden voor truck- en buschauffeurs.

Een van de amendementen waarover donderdag in de commissie Transport van het Europees Parlement wordt gestemd, wil toelaten dat bus- en truckchauffeurs hun wekelijkse rust in hun voertuig nemen.