Fietsster (71) overleden na ongeval met vluchtmisdrijf
Foto: ptb
Zaterdagavond is op een onverlichte weg in Zonnebeke een fietsster aangereden door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon intussen opgepakt worden door de politie. Dat meldt VRT. Het 71-jarige slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Het ongeval vond rond 23 uur plaats in de Frezenbergstraat in het West-Vlaamse Zonnebeke, nabij Ieper. Een 71-jarige vrouw was aan het fietsen op een onverlicht stuk van de weg toen ze werd aangereden door een auto  De vrouw kwmam daarbij zwaar ten val. De bestuurder van het voertuig reed na het ongeval verder.  Een verpleegster die toevallig op de plaats van het ongeluk voorbijkwam, vond de vrouw en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan de verwondingen die ze had opgelopen. 

De Frezenbergstraat werd afgesloten voor het verkeer, de politie kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Er werden enkele brokstukken gevonden van de auto die bij het ongeluk betrokken was, waardoor het snel duidelijk werd om welk type voertuig het ging. De bestuurder kon kort nadien ook opgepakt worden door de politie. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig