Beyoncé en Jay Z moedigen veganistisch dieet aan
Foto: Photo News

We zullen Beyoncé en Jay Y niet zo vaak meer betrappen met een hamburger in hun handen. In het voorwoord van een nieuw boek over veganisme vertelt het koppel dat ook zij steeds vaker voor plantaardige producten kiezen, en moedigen anderen aan om hetzelfde te doen.

Het koppel at de voorbije jaren wel vaker veganistisch, vaak in periodes, om zich fysiek voor te bereiden op een tournee. Maar nu hebben ze de levensstijl ook omarmd voor andere redenen. Dat schrijven ze in het voorwoord van het boek The Greenprint van Marco Borges, de voedingsdeskundige die hen al langer begeleidt.

‘Kinderen krijgen heeft ons leven enorm veranderd. We beschouwden gezond eten lange tijd als een dieet, dat soms werkte, soms niet. Toen we inzagen dat gezondheid alles is, werd het onze missie om die levensstijl met zo veel mogelijk anderen te delen’, aldus het powerkoppel.

Ze moedigen anderen dan ook aan om zo vaak mogelijk plantaardig te eten, omdat het goed is voor je gezondheid én de planeet.

‘We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Laten we er samen voor gaan. Verspreid de waarheid. Samen kunnen we van deze missie een beweging maken, The Greenprint.’

Er is alleszins wel oor naar. De Britse actie Veganuary, waarbij wordt opgeroepen om een maand lang geen dierlijke producten te consumeren, is een groot succes: een recordaantal van 170.000 mensen verspreid over veertien landen heeft zich ingeschreven. Dat is drie keer zoveel als twee jaar geleden, aldus de organisatoren.

Ook heel wat supermarkten en restaurants nemen deel aan de actie door meer veganistische producten en gerechten te voorzien voor hun klanten.